Isolatiepremies van de overheid

Onze woning isoleren we om zowel het thermisch als het akoestisch wooncomfort te verhogen en om ons te wapenen tegen energieprijzen die de pan uit swingen. Maar daarmee is de kous niet af. We zijn verplicht om een minimum isolatiepeil in de woning te behalen, anders krijgen we een boete opgelegd en is ons huis minder waard bij een eventuele wederverkoop. Goed isoleren wordt echter ook nog op een andere manier beloond, met steun en premies van de overheid.

Isolatiepremies bij nieuwbouw

Dankzij een gewijzigde isolatienorm voor de bouw van een nieuw woning is er sinds 2006 een nieuwe EPB (energieprestatieregelgeving) van kracht. Deze zorgt ervoor dat de energie prestaties van uw woning sterk zijn verbeterd met als gevolg minder verbruik en energieverlies. U kunt momenteel uw woning extra voordelig isoleren door een fiscale isolatiepremie of het belastingvoordeel bij nieuwbouw. De isolatiepremies van de gewesten en de netbeheerders gelden vooral bij renovaties.

Isolatiepremies bij renovatie

Dankzij de isolatie premies van de overheid kunt u maar lieft 50% besparen. Sinds 2009 is een energieprestatiecertificaat (EPC) verplicht bij de verkoop en verhuur van elk huis in vlaanderen. Een energie audit geeft een beeld van de energieprestaties van uw woning. Renoveren helpt een een positief EPC resultaat te bekomen. Isoleren bij uw renovatie is dus erg voordelig!

De premies en links

Klik HIER om een pdf te downloaden met meer informatie over de verschillende premies. Wenst u nog meer informatie dan kan u klikken op onderstaande links.

Links:

Subsidiecalculator
www.energiesparen.be
www.energie.mineco.fgov.be
www.ibgebim.be